Uusi luontoaiheinen kuvarunokirja itsellesi, lahjaksi ystävälle tai vaikka yrityksesi upeaksi liikelahjaksi! 
Kirjan kuvat ja runot käyvät vuoropuhelua keskenään ja kuvastavat samalla ihmisen ja luonnon välistä herkkää yhteyttä.
Kirjan julkistamistilaisuus on perjantaina 3.5.2024 klo 18:00 kulttuuritalo Kimarassa. Vapaa pääsy. Kirjaa voi myös ostaa tilaisuudessa edullisemmalla 30€ hinnalla (OVH 36€). Tervetuloa!
Kirja on kovakantinen kooltaan 235x185mm ja sisältää 44 sivua upeita laadukkaalle silkkipainopaperille luontokuvia, ja jokaisen kuvan kruunaa kuvan tunnelmaa korostava runo. Kirja on kauneutensa ja syvällisten luontorunojensa ansiosta mitä parhain lahja kaikille luonnon ystäville ja luontoon tutustuville! Kirja on painettu Keuruulla Otavan kirjapainossa.


Otteita kirjan saamista arvioista:
Kirjailija Anna-Mari Kaskinen: 
"
Kirja on valtavan kaunis kokonaisuus, ja kuvat ja runot toimivat hienosti yhteen. Valokuvat ovat todella taidokkaita, ja ihmeellisen eläviä. 
Mielestäni kuvat ovat aivan poikkeuksellisen tasokkaita ja tuovat luonnon pienetkin yksityiskohdat lukijan ulottuville, kuten runossa Pisaran maailma. Runossa Sienimetsässä se kuoriainen melkein nousee esiin kuvasta. Ja Kevyin siivin tuo kaivatun kevään melkein käsinkosketeltavan lähelle.
Perin juurin koskettavia ja riipaisevia luomakuntarunoja ovat Huuto, Itkevä ikimetsä ja Metsänhaltija. Huuto on todellinen helmi:
"Heidän huutonsa kaikuu tyhjyyteen
ja erottuu kaikesta muusta,
sillä kaikkein viiltävin valitus
nousee pienimpien suusta."
Huumoriakin runoissa on niin kuin runossa Teeriukko.
Riimilliset ja riimittömät runot ovat molemmat toimivia. Hannelella on tiivistämisen taito ja herkkä "riimikorva".
Tästä kokonaisuudesta välittyy rakkaus luontoon ja samalla luonnon riipaiseva haavoittuvuus. - ja ihmisen vastuu tämän ihmeellisen kauneuden vaalimisesta tuleville sukupolville.

Anna-Mari Kaskinen
"
Luontovalokuvaaja Paavo Hamunen Suomen luontokuvausinstituutista:
”Kuuletko” -kysymys heti alkuun herättää kiinnostuksen siitä, mitä kansien välistä löytyy! 
Yleiskatsaus kirjan sisältöön ja värimaailmaan näyttää hyvältä. Kirjan ensisivujen lämmin värimaailma vaihtuu talviseen valkoisuuteen ja jälleen kesän värikylläisyyden kautta pastellimaisuuteen. 
Kirjan kuvat ovat alan huippua suomalaisessa luontokuvakirjallisuudessa. 
Jukka hallitsee loistavasti niin luonnon lähikuvauksen kuin myös  lintu- ja suurpetoaiheet. Laajoja maisemia ei kirjassa juurikaan ole, mutta niitä ei kaipaakaan, kun pienet luonnon yksityiskohdat ja lajit on esitetty persoonallisesti ja herkällä otteella. Näin katsojan ajatuksille ja mielikuvitukselle on annettu tilaa. 
Kirjan runot ohjaavat sopivasti tunnelmia ja uteliaisuutta, mitä kaikkea kuva -aiheiden ympärillä voi tapahtua. 
Kuvat ja runot täydentävät hyvin toisiaan, ilman tätä yhteyttä kirja olisi vähän kuin puoliksi tehty. Runoissa on vakavuutta mutta myös huumoria, kaiken kaikkiaan ihastuttavia!
Kirja on kokonaisuutena upea kahden taiteilijan tuotos. Tämä teos on hyvä esimerkki, kuinka omista tuotoksista saadaan yhteistyöllä näkyvä luomus, joka tuottaa nautinnollisia hetkiä myös muille.

Paavo Hamunen
Muutama näyte kirjasta (klikkaamalla kuvaa saat sen auki suurempana)
Back to Top